A T E L I E R

A N D R É    N I J E N H U I S

projecten

Voor mijn projecten zoek ik regelmatig mensen die daaraan mee willen werken.

Saree / Sari / Lehenga / Kebaya / Kimono
In 2024 start ik met een nieuw project. Je wordt gefotografeerd in je eigen saree/ sari/ lehenga/ kebaya/ kimono. De foto laat zien wie jij ook bent. Het is persoonlijk, kwetsbaar, krachtig, ontroerend en prachtig tegelijkertijd! Neem ook je moeder, zus, nicht of tante mee. Ik maak van ieder individueel een foto en vervolgens een groepsportret. De shoot vindt bij voorkeur plaats op een zondag. Een selectie van de foto’s worden in 2025 gepresenteerd tijdens een expositie. Zie de voorbeeld foto’s die ik tot nu toe gemaakt heb hier.

.

PhotoHabitus
Eén persoon. Negen portretten. Negen emoties. Een project dat lang geleden is gestart en vervolgens lang op pauze stond. Hoogste tijd om hiermee verder te gaan. Zie de series die ik tot nu toe gemaakt heb hier.

.

Shirt
In 1995 begon ik met de serie ‘shirt’. Telkens een portret van een vrouw gefotografeerd (analoog) in hetzelfde shirt. Na een korte pauze heb ik deze serie in 2004 weer opgepakt (digitaal) maar moest deze in 2007 door andere werkzaamheden weer in de pauze stand zetten. Nu na lange tijd is het de hoogste tijd om wederom een vervolg aan de serie ‘shirt’ te geven. Het shirt is er in 2024 nog altijd. Zie de foto’s die ik tot nu toe heb mogen maken hier.

.

Female Different Than Usual
Heb je waanzinnig veel krullen, heb je heel veel tattoos, heb je een plusplus maat, heb je ‘stekkeltjes haar’, ben je een ‘female different than usual’-model of wil je juist geheel ‘anders dan anders’ gefotografeerd worden? En je vindt het leuk, interessant maar misschien ook wel een uitdaging om gefotografeerd te worden? Ik maak regelmatig vrij werk (van jasje tot fine art) en fotografeer dan modellen op basis van TFP tot en met ‘paid assignment’.

.

ICM (Intentional Camera Movement)
Een vrijwel totaal bewogen beeld. Het model beweegt op het moment dat er een foto wordt gemaakt maar ook de fotograaf beweegt met de camera. Het resultaat wordt een artistiek en vervreemdend beeld. De kleding is minder dan minimaal en de omgeving in de studio is minimalistisch. Na de shoot wordt er één beeld geselecteerd die gebruikt gaat worden voor exposities. Jij ontvangt van dit beeld een gesigneerde Artist Print in het formaat 30 x 45 cm.

.

Interesse en deelnemen?
Stuur mij aub een e-mail als je aan één van deze projecten wilt meewerken. Ik stuur je dan informatie over het project waar je interesse in hebt en we maken een afspraak. Er zijn geen kosten aan verbonden, we maken een contract en de beste foto’s van de shoot stuur ik je met Wetransfer.